3 cauze din care apar problemele alimentare

3 cauze din care apar problemele alimentare

Disfunctiile alimentare cum ar fi anorexia, bulimia nervoasa si alte probleme care implica greutatea si dezvoltarea  apar din 3 cauze mari.

Incredere scazuta in propria persoana si o imagine proasta depre sine

2_09Are sens: increderea scazuta si imaginea proasta pot face ca persoanei respective sa nu-i mai pese de ea. Cauza unei autoimagini negative poate fi mai profunda decat o  problema fizica. La suprafata, o disfunctie alimentara pare sa aiba legatura doar cu greutatea dar dorinta de a scadea in greutatea poate fi cauzata de parerea proasta despre propria persoana. O disfunctie alimentara poate aparea atunci cand eforturile de a castiga incredere au dat gres, sau nu au fost recunoscute. Societatea in care traim a devenit obsedata de fizic. Frumos este definit ca slab. Daca un individ nu are o personalitate puternica, si nu si-a dezvoltat un punct de vedere propriu, gandirea colectiva a societatii ii poate domina imaginea. Dorinta de a arata intr-un anumit fel, impreuna cu o suferinta interioara pot duce la instalarea unei probleme alimentare.

Probleme cu propria persoana

In multe cazuri, simptomele unei probleme  mentale contribuie la nevoia de control. Cand chimia craniana este afectata si mintea iti spune ca esti gras sau ca te-ai simti mai bine, sau mai putin rusinat, daca iti impui restrictii in alimentatie, ori renunti la alimentatie, este destul de dificil sa te autoreglezi.


Impreuna cu regimul drastic incepe si consumul de pastile, restrictia din ce in ce mai severa a alimentelor, mancatul continuu urmat imediat de vomitare. Fara a intelege cum functioneaza o problema psihica ca depresia si anxietatea sau o problema de persoanlitate, o problema alimentara se poate instala rapid.


O deconectare fata de corp

Suntem sanatosi  atata timp cat mintea, corpul si sufletul sunt conectate. Cand sunt integrate, mintea si corpul pot alerta sufletul, esenta a ceea ce esti, in legatura cu ceva ce nu e in regula. Acest proces are loc de obicei. Corpul te anunta in legatura cu stari ca foamea, oboseala, durere. Daca atingi o soba incinsa, creierul primeste mesaj de la corp in legatura cu durerea simtita, iar tu nu vei mai atinge soba din nou.

Cand asculti mesajele pe care ti le trimite corpul poti raspunde rapid. Cand nu esti in legatura, nu poti raspunde pentru ca nu primesti semnalele. O problema alimentara se poate dezvolta in momentul in care esti deconectat. A vrea controlul a ceva ce vine din minte de exemplu poate avea loc in momentul in care corpul este prezent.