Asociatia Impreuna Pas cu Pas

Asociatia Impreuna Pas cu Pas

Asociatia are ca scop ajutorarea psihologica si materiala a copiilor cu autism sau alte tulburari, precum si familiilor acestora, prin intalniri, evenimente, strangere de fonduri, donatii.

Servicii oferite:

            PROIECTE IN DESFASURARE:

            Grup de sprijin pentru copiii cu grad de handicap I si II, si pentru familiile acestora, desfasurat la Campina. Realizam cu ocazia diferitelor sarbatori, in cadrul intalnirilor, grupuri de art-terapie si creatie,alaturi de copii, iar parintii sunt ajutati prin donatii materiale- haine, alimente, jucarii.

            Program Psihoeducational de tip Afterschool, “Impreuna la scoala!”. Programul are ca scop facilitarea integrarii copiilor cu autism si alte tulburari de dezvoltare in invatamantul de masa, ajutandu-i in asi insusi si exersa atat aspectele cognitive, intelectuale, ale scolaritatii, cat si pe cele comportamentale .

            Organizarea de expozitii artistice cu lucrarile create de copii in cadrul terapiei (Expozitie deschisa pe parcursul lunii decembrie 2012).

            Sedinte deschise de terapie, alaturi de invitati speciali din randul persoanelor care au sprijinit asociatia sau din lumea artistica. In cadrul acester intalniri, persoanele se conecteaza direct cu copiii, avand ca mediatori, terapeutul si activitatea artistica.

            Strangerea de fonduri din sponsorizari, declaratii sau / si donatii.

 

       In toate proiectele incepute sau carora ne-am alaturat am pus multa pasiune, alegandu-le in asa fel incat sa ne apropiem constant de scopul propus prin aceasta asociatie.

      Datorita colaborarilor avute ne-am perfectionat si am crescut alaturi de persoanele pe care le-am sprijinit, iar acest aspect este unul din beneficiile extraordinare ale profesiei noastre!

           

            VIITOARE PROIECTE:

            Obtinerea de fonduri pentru prelungirea proiectului “Impreuna la scoala”, precum si continuarea cu succes a proiectelor deja incepute.

            Manual psihoeducational cu scop de a ajuta copiii cu tulburari de dezvoltare, realizat in urma experientei avute din terapia directa cu acesti copii, si adaptat stilului de invatare si nevoilor lor de intelegere.

           

            MEMBRI FONDATORI: Burlacu Nicoleta, presedinte, Ana Irina Ionescu, vicepresedinte.