Cabinet Psihologic

Cabinet Psihologic


3_24A merge la psiholog pentru prima data poate fi de multe ori o experienta infricosatoare care poate genera reactii nervoase. Primul lucru pe care ar trebui sa il constientizam in acest sens este ca oamenii cauta zilnic ajutor psihologic. Cele mai multe dintre aceste persoane nu sunt bolnave mintal ci pur si simplu au nevoie de o vizita intr-un cabinet psihologic pentru a primi ajutor specializat intr-un moment dificil din viata lor.  De cele mai multe ori experienta nu poate fi decat benefica.

Psihologii sunt de obicei grijulii ajutand pacientul sa se relaxeze. Singurul motiv pentru care ei se afla in cabinetul psihologic este sa va ajute, nu sunt un dusman de temut dar pot deveni prieteni buni. Pentru a trece peste teama de inceput trebuie sa va amintiti ca de obicei un cabinet psihologic este de obicei aerisit, cu cateva scaune sau fotolii fara instrument de tortura. Ar putea fi o cutie cu servetele undeva  in cabinetul psihologic pentru cazul in care lucrurile evolueaza spre o stare emotionala. Cel mai important intr-un cabinet psihologic este sa fiti deschis si sa va relaxati cat mai mult posibil chiar daca pare greu. Cei mai multi oameni se simt ciudat si anxiosi in timpul primei sedinte intr-un cabinet psihologic, dar aceste senzati dispar dupa cateva sedinte. O sedinta dureaza de obicei 45 de minute. Explicati sentimentele dumneavoastra in timpul primei sedinte pentru ca psihologul asa asteapta.

In timpul primei vizite intr-un cabinet psihologic, psihologul cere de obicei o multime de informatii si pun o serie de intrebari despre viata pacientului in general, ca orice om care cunoaste pentru prima data o persoana noua. La sfarsitul primei sedinte psihologul va va intreba de obicei care sunt obiectivele pentru care ati apelat la ajutorul lui. Puteti raspunde ca va aflati in cabinetul psihologic pentru a combate o depresie, pentru a scapa de stres, pentru ca nu va puteti simti fericit etc. Raspunsul poate fi cat mai general posibil, sau cat mai specific dupa cum doriti.