Consiliere si psihoterapie Bucuresti

Consiliere si psihoterapie Bucuresti

Consiliere si psihoterapie BucurestiTermenul de psihoterapie deriva dintr-un termen  grecesc antic (psihicul inseamna "respiratie, spirit, suflet") si terapia ("vindecare, tratament medical"). Dictionarul englez din Oxford il defineste acum ca fiind "Tratamentul tulburarilor mintii sau personalitatii prin metode psihologice ...". La noi gasiti cele mai bune clinici de consiliere si psihoterapie Bucuresti.

Consiliere si psihoterapie Bucuresti

Asociatia Americana de Psihologie a adoptat o rezolutie privind eficacitatea psihoterapiei in 2012 pe baza unei definitii elaborate de John C. Norcross: "Psihoterapia este aplicarea informata si intentionata a metodelor clinice si a pozitiilor interpersonale derivate din principiile psihologice stabilite pentru a ajuta oamenii sa-si modifice comportamentele, cognitiile, emotiile si / sau alte caracteristici personale in directiile pe care participantii le considera de dorit. "

Efectele editionale ale unei lucrari facute de catre psihiatrul Jerome Frank au definit psihoterapia ca o relatie de vindecare folosind metode autorizate social intr-o serie de contacte care implica in primul rand cuvinte, acte si ritualuri - considerate forme de persuasiune si retorica.

Unele definitii ale suprapunerii consilierii cu psihoterapia (in special abordarile ne-directionate catre client) sau consilierea se pot referi la indrumari pentru problemele de zi cu zi din anumite domenii, in mod tipic pentru durate mai scurte, cu o atentie mai putin medicala. Somatoterapia se refera la utilizarea metodelor fizice ca tratamente si la socioterapie ca fiind utilizarea mediului social al unei persoane pentru a efectua schimbari terapeutice. Psihoterapia poate aborda spiritualitatea ca parte a vietii mentale, iar unele forme deriva din filosofiile spirituale, insa practicile bazate pe tratarea spiritualitatii ca dimensiune separata nu ar fi neaparat considerate psihoterapie.

Din punct de vedere istoric, psihoterapia a insemnat uneori metode "interpretative" (adica freudiane), si anume psihanaliza, in contrast cu alte metode de tratare a tulburarilor psihiatrice, cum ar fi modificarea comportamentului.

Psihoterapia este deseori numita "terapie prin comunicare", in special pentru o audienta generala, desi nu toate formele de psihoterapie se bazeaza pe comunicarea verbala. Copiii sau adultii care nu se angajeaza in comunicarea verbala  nu sunt exclusi din psihoterapie. Intr-adevar, unele tipuri de terapii sunt concepute pentru astfel de cazuri.

Psihoterapia poate fi oferita personal, unul cate unul, sau in grup, prin telefon, prin consiliere telefonica sau prin intermediul internetului. 

Psihoterapeutii pot fi profesionisti in domeniul sanatatii mintale, profesionisti din alte medii instruiti intr-o terapie specifica sau, in unele cazuri, neprofesionisti. Psihiatrii sunt instruiti mai intai ca medici. Ca atare, ei pot prescrie medicamente pe baza de prescriptie medicala. Specializarea de formare psihiatrica incepe dupa scoala medicala in rezidentiatele psihiatrice. Psihologii clinici au studii de doctorat in psihologie cu componente clinice si de cercetare. Asistentii medicali din domeniul de sanatate mintala si de dizabilitati intelectuale pot avea pregatire specializata si experienta practica in psihoterapie. O mare parte din multitudinea de programe de formare si setari institutionale sunt multi-profesionale. In majoritatea tarilor, profesionistii care efectueaza activitati psihoterapeutice specializate necesita, de asemenea, un program de formare continua dupa gradul de baza.

Deoarece subiectele sensibile si profund personale sunt adesea discutate in timpul psihoterapiei, terapeutii ar trebui si li se cere legal, sa respecte confidentialitatea clientului sau a pacientului. Importanta critica a confidentialitatii clientilor - si circumstantele limitate in care ar putea fi nevoie sa fie incalcata pentru protectia clientilor sau a altora - este consacrata in codurile de practici etice ale organizatiilor psihoterapeutice de reglementare.