Cum Sa Iti Iubesti Copilul Neconditionat

Cum Sa Iti Iubesti Copilul Neconditionat

Iubirea neconditionara nu este singurul sentiment. Este ceea ce simte obiectul iubirii noastre: o iubire fara conditii. Asta inseamna ca copilul nu trebuie sa fie intr-un anumit fel, sa faca ceva anume pentru a ne castiga dragostea. Il iubim exact asa cum este.

Este adevarat ca copilul ne poate scoate din minti, dar imagineaza-ti sentimentul pe care il are cand simte ca nu este bun asa cum e. Nu asta ne dorim pentru copiii nostri. Si paradoxul este ca tuturor ne este greu sa ne schimbam atunci cand suntem intr-o pozitie defensiva.

Acest fapt se dubleaza pentru un copil care simte dezaprobarea unui adult. Cand copilul se simte iubit fara conditii este ca o floare si tu poti observa schimbari.

Pentru a invata s iti accepti si sa isi iubesti copilul neconditionat poti incepe cu urmatorii pasi:

Apreciaza slabiciunile copilului tau. Toti avem puncte sensibile si ne e greu sa le facem fata. Dar devine usor atunci cand iti amintesti ca punctele sensibile pot fi intelese. Pentru inceput, un copil poate fi certaret, si poate insista pe langa parinti pana cand obtine ceea ce vrea. Acest obicei poate fi greu de suportat pentru parinti, care trebuie sa fie hotarati si persistenti. Acest obicei al copilului il poate ajuta in viitor daca in cariera.
Il putem ajuta sa inteleaga ca atitudinea hotarata nu este un lucru rau dar ii poate scoate pe ceilalti din sarite si ii poate face sa devina nervosi. Este nevoie sa invete sa modeleze aceasta atitudine si s o controleze. Ajutand copilul sa se controleze si sa se autocunoasca este unul din cele ma valoroase cadouri pe care le poti face copilului tu.