Detii capacitatea de a inova?

Detii capacitatea de a inova?

competitivenessinnovation1Inovatia presupune o investitie majora de timp si resurse. Necesita capacitatea de a gandi, de a regla si de a testa pana cand solutia inovativa apare. Reechilibrarea este cruciala, pentru ca altfel nu vei reusi sa obtii lucrul nou la care aspiri, daca nu poti renunta la cele vechi. Totul are un pret, mai ales din punct de vedere al timpului pe care il investesti. Este un adevar simplu: la ce esti dispus sa renunti pentru a-ti face timp si pentru a obtine resursele necesare pentru a face ceea ce vrei sa faci?

Toti cei pe care ii cunosti sunt ocupati, stresati si vin foarte obositi si epuizati de la munca. Rezultatul acestei mentalitati prin care vrem sa facem totul, se numeste mediocritate. Intinde-te prea mult si tot ceea ce faci va devein doar o cale de mijloc. Singura cale de a produce excelenta este sa-ti oferi spatiul necesar pentru a o putea realiza. Aici intra in joc reechilibrarea. Efectuarea unei revizuiri a capacitatii este foarte usoara. Diagnosticati si faceti o lista cu trei tipuri de activitati:

1. Capacitatea de a crea (cel mai bine este sa fie realizata prima)

-          Lucrurile pe care le poti face mai putin

-          Lucrurire pe care trebuie sa incetezi sa le mai faci

2. Mentine-ti activitatile esentiale

-          Lucrurile pe care trebuie sa continui sa le faci

3. Sa tragi de tine inainte (cel mai bine sa fie ralizata ultima)

-          Lucrurile pe care trebui sa le faci mai des

-          Lucrurile pe care trebuie sa incepi sa le faci

Incearca sa-ti gestionezi capacitatea de a realiza lucruri la fel cum ai gestiona un portofoliu de actiuni. Le poti cumpara, vinde sau le poti pastra, dar fiecare reprezinta o decizie constienta pe care o faci cu privire la alocarea timpului si resurselor pe care le ai.

Intotdeauna iti poti face timp pentru a face ceea ce vrei. Oamenii inovatori sunt oamnei care isi fac timp sa experimenteze si sa isi asume riscuri ca parte din rutina zilnica. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti schimbi programul sau prioritatile in intregime. Este pur si simplu  o chestiune de a face modificari minore, dar aceste modificari ale obiceiurilor zilnice pot schimba mult jocul.

Daca vrei sa faci un lucru de calitate, mai intai trebuie sa te eliberezi putin, astfel incat sa ii poti acorda atentia necesara. La ce esti dispus sa renunti pentru a-ti crea capacitatea de a inova?