Empatia In Cadrul Unei Familii

Empatia In Cadrul Unei Familii

Familia este cea mai importanta unitate a societatii. Acesta este un lucru pe care toti trebuie sa-i invete.
Familia nu este doar unitatea de baza a societatii, de asemenea este unitatea de baza a cresterii unui copil, a comunicarii si a tuturor relatiilor aflate in jurul valorii de prietenie si armonie.

Familia – in principiu un barbat si o femeie care traiesc impreuna in pace si armonie – este relatie care ofera stabilitate atat din punct de vedere sexual cat si emotional, intelectual, social.

Alte forme de organizatii sociale includ oamenii ramasi singuri sau diverse forme de aranjamente clective numite societati libere pentru dragoste. Dar niciuna din acestea din urma nu functioneaza la fel de bine ca o relatie monogama barbat-femeie in ceea ce priveste stabilitatea si fericirea in cuplu, cat si societatea in general.

Cand familiile sunt puternice societatea este puternica. Atunci cand legaturile familiale devin slabe societate incepe sa se descompuna.

Familia este formata la inceput din doua persoane care chiar daca nu se inteleg pe deplin sunt dedicate una alteia. Asta inseamna doua persoane care sunt fericiti impreuna, vor sa fie impreuna si care se iubesc chiar daca sunt doar priteni de exemplu, sau un parinte si copilul sau.

O alta definitie a familiei ar fi dpua persoane care traiesc intr-o relatie apropaiata. Relatiile stranse sunt valabile in general in cadrul unei familii, dar nici acolo in toate cazurile. Cuplurile pot trai impreuna anii buni si membrii sa nu fie apropiati.

De fapt relatiile apropiate se dezvolta intre prieteni de ambele sexe, coegi de munca si poate, in unele situatii, membri ai echipelor sportive care muncesc si se joaca impreuna constant, de exemplu. Uneori acestia nici macar nu au nevoie sa locuiasca in acelasi oras sau sa se cunoasca personal atata timp cat se iubesc.