Terapia Bowen

Terapia BowenFoarte multa lume se intreaba ce este terapia Bowen. Aceasta terapie este cunoscuta si sub numele de terapia Bowtech, fiind prescurtarea de la Bowen Technique. Este considerata una dintre cele mai simple si eficiente tehnici holistice ale secolului XXI. Am putea afirma ca este asul din maneca, fiind solutia cea mai buna pentru insanatosirea lumii.

Este o tehnica foarte profunda si are la baza sa o teorie care adirma ca organismul in stare de relaxare totala isi poate activa abilitatea de a rezolva problemele mintii sau ale corpului prin reducere la echilibru si armonie. Este una dintre metodele de vindecare neinvazive si extrem de delicate.

Ce este terapia Bowen?

Chiar daca in Romania este abia aparuta, pe plan international este utilizata atat in medicina alopata cat si in cea alternativa, fiind cea mai utila metoda de insanatosire.Formula sa unica ajuta la re-echilibrarea neuro-musculara. Se lucreaza prin sistemul nervos, sistemul osos, dar si sistemul muscular.

Aceasta terapie reprezinta un concept total nou in manipularea corpului, dar nu deriva si nici nu este asemanatoare cu oricare alta modatalitate de abordare fizica.

Atunci cand aceasta este practicata toate deplasarile de la nivelul oaselor se re-alinieaza chiar daca nu este executata vreo manipulare a oaselor sau ale articulatiilor asa cum se practica deobicei. Muschii se elibereaza de toate teniunile, restabilindu-se circuitul normal. Muschii nu sunt masati asa cum se practica in masajul terapeutic.  Toate meridianele energetice se restabilesc, practica nefiind bazata pe meridiane, acupunctura sau presopunctura. Echilibrul psihic se va normaliza, chiar daca nu se cere invocarea repausului emotional, asa cum in multe cazuri terapiile se adreseaza atat mintii cat si corpului.

In majoritatea cazurilor, pacientii spun ca este o stare foarte placuta de derelaxare, o senzatie foarte placuta, o stare de bine, de usurare.

O sedinta de terapie va consta intr-un numar de miscari extrem de delicate, utilizandu-se degetele asupra tesuturilor articulare dar si a muschilor. Asadar, se vor transmite numeroase mesaje in interiorul corpului de reactivare a unei stari de relaxare si de reactivare a memoriei.

Durata unei astfel de sedinte poate dura de la 40 minute pana la 60 minute. Rezultatele sunt remarcate inca de la prima sedinta deoarece intregul corp incepe sa se vindece singur.

Comparativ cu alte tehnici practicate, Bowen Tehnique nu forteaza corpul, utilizand doar o manipulare foarte usoara. Terapeutul nu va forta corpul sa execute anumite comenzi, ci ii va permite sa creeze masurile necesare pentru a se vindeca automat in ritmul sau propriu.

Tehnica a fost conceputa in anii 50 de catre Tomas Ambrose Bowen in Australia. Acesta a lucrat intr-o fabrica de ciment si inca din acel moment el a inceput sa isi ajute colegii in privinta rezolvarii problemelor de sanatate. El a continuat sa isi dezvolte tehnicile si sa invete cat mai multe despre corpul uman.  Dupa ce si-a deschis primul cabinet a fost extrem de solicitat in privinta terapiei. Chiar daca nu avea pregatire in domeniul medicinii a devenit unul dintre cei mai celebrii terapeuti.

Dupa moartea acestuia, tehnica Bowen a fost predata pe mai multe continente, iar in zilele noastre peste 19000 de persoane o practica.