Cabinet Psihologie Pitesti

Cabinet Psihologie Pitesti - Roxana Popescu

Cabinet Psihologie Pitesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cabinet Psihologie Pitesti: Cabinet Psihologie Pitesti - Roxana Popescu.

Cabinet Individual de Psihologie
Psih. Roxana Popescu
 0721 940 130

Despre Mine

  Expertiza psihologica este un alt domeniu de interes pentru mine. Oamenii ajung in vietile lor in situatii care mai de care mai diverse, unele dintre ele cu adevarat neplacute. Justitia intervine si in astfel de situatii si atunci rolul expertului psiholog incepe sa devina manifest. Si anume, cand exista procese in instanta in care apare si problema incredintarii copilului sau al copiilor, expertul evalueaza atat copiii, cat si parintii sau apartinatorii, individual si in relatia cu copiii in vederea gasirii unor solutii optime in ceea ce priveste contributia lor la cresterea si educarea celor mici. Acesta este doar  un exemplu de speta, dar pot fi extrem de numeroase cazurile in care instantele de judecata, avocatii, procurorii, dar si persoanele fizice apeleaza la expertiza psihologului.

cabinet psihologie pitestiNumele meu este Roxana Popescu si sunt psiholog clinician. Pe langa specializarea ca si clinician, am urmat cateva module de hipnopsihoterapie in cadrul Asociatiei Romane de Hipnoterapie Ericksoniana. Am studiat si Analiza Tranzactionala, fapt care ma ajuta actualmente sa-i invat pe oameni sa se raporteze la ceilalti dintr-o pozitie corecta. Studiez psihologia energetica, concept ce presupune abordarea fiintei umane ca intreg. Existand constienta a ceea ce spunem si gandim despre noi insine, putem astfel corecta ceea ce am invatat despre noi prin intermediul celorlalti si care nu ne ajuta in evolutia la care ne-am inhamat in fiecare clipa a existentei.

Am descoperit psihologia, mai corect spus consilierea in acea faza, in perioada cand eram profesor de limba engleza la Colegiul National "Eugen Lovinescu" din Bucuresti. Aveam clase de la a 2-a din invatamantul primar pana la clasa a 11-a de liceu. Am putut astfel "acoperi" o paleta larga de varste cu impact direct asupra dezvoltarii psihice si emotionale a copilului. Realizand cat de multe probleme au acestia privind relationarea, comunicarea cu adultii si cu cei de varsta lor, raportarea la mediul inconjurator, la persoanele ce reprezinta autoritatea in ochii lor, fiind si indrumata de catre cei apropiati sa urmez o a doua specializare, m-am hotarat sa pornesc pe acest drum. Mi-am descoperit astfel vocatia pot spune si este legata direct de ajutorarea semenilor.

cabinet psihologie pitesti

Recunoastem cu totii deschis sau nu ca societatea actuala ne cam da de furca. Problemele s-au acutizat si nu mai gasim usor solutii de rezolvare a lor. Adultilor le este din ce in ce mai greu sa faca fata provocarilor actuale. Valorile nu mai au profunzime si riscam sa ne pierdem ancora, plutind astfel in deriva in incercarea de a ne adapta acestui model de societate, indiferent ca ne place sau nu.

Batranii sunt si ei o categorie ce are nevoie de ajutor. De cele mai multe ori societatea ii considera si ii trateaza mai mult sau mai putin ca pe o povara, justificat sau nu; nu sunt aici pentru a face judecati de valoare. Pe langa acest aspect mai este si patologia batranului, care in cele mai multe cazuri necesita ingrijire permanenta oferita de personal calificat in acest sens, deci e nevoie si pe acest palier de varsta de psihologi.

Acest loc se vrea a fi un refugiu poate, sau o forma de eliberare a gandurilor ce-mi inunda fiinta in fiece zi, incercand sa dau un inteles la toate ce se intampla si pe care le aflu. Se vrea a fi "o mana de ajutor" poate, pentru cei ce cauta un raspuns la o framantare, o idee de rezolvare a unei situatii ce probabil ii depaseste. Se vrea a fi un loc unde ne putem da intalnire cu frumosul, ce exista cu siguranta in variate forme in fiecare din noi. Sper ca cele ce gasiti aici sa va ajute sa va regasiti linistea, pacea interioara, bucuria si increderea, de ce nu.

Sper ca prin pregatirea continua la care m-am inhamat si prin natura fiintei mele sa pot aduce in viata celor ce au nevoie, macar o picatura de ajutor!

Servicii

1. Diagnostic si evaluare clinica:

 • investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor psihice si a altor conditii patologice care implica mecanisme psihologice in etiopatogeneza;
 • evaluarea cognitiva si neuropsihologica;
 • evaluarea comportamentala;
 • evaluarea subiectiv-emotionala;
 • evaluarea mecanismelor de coping/adaptare/defensive;
 • evaluarea unor aspecte specifice cuplurilor, familiilor sau a altor grupuri;
 • evaluarea contextului social, familial, profesional, cultural, economic in care se manifesta problemele psihologice;
 • evaluarea gradului de discernamant al persoanelor;
 • evaluarea dezvoltarii psihologice;
 • alte evaluari care implica componente psihologice.


2. Interventie/asistenta psihologica care va cuprinde cel putin 3 din urmatoarele componente:

 • consiliere si terapie suportiva;
 • educatie pentru sanatate, precum si promovarea unui stil de viata sanatos;
 • consilierea in situatii de criza;
 • optimizare si dezvoltare personala;
 • terapii de scurta durata, focalizate pe problema, preventie, recuperare si reeducare (individuale, de grup, de familie, de cuplu);
 • consiliere specifica obiectivelor medicale (cresterea aderentei la tratament, pregatire preoperatorie, schimbarea stilului de viata etc.)
 • managementul conflictului, mediere, negociere.


3. Cercetare

 • desfasurarea si initierea unor activitati de cercetare.